De Vlistroute van Haastrecht naar Schoonhoven

De Vlistroute loopt van Haastrecht naar Schoonhoven met onderweg leuke locaties om te bezoeken zoals; een kaasboerderij, cadeauwinkeltje en verschillende cafťs en restaurants. Een mooie tocht uitgezet door Kanocentrum Haastrecht. Haastrecht De route begint in Haastrecht. Dit stadje is als rivierdijkdorp ontstaan bij de monding van de Vlist. Door de invloed van de gunstiger gelegen plaatsen Gouda en Schoonhoven kwam Haastrecht eigenlijk nooit echt tot ontwikkeling.
Langs de Vlist ligt het natuurgebied Het Zijde gat, een beschermd weidevogelgebied. Het is niet toegestaan om daar met de kano in te gaan, wel zijn er wandelpaden uitgezet.

Vlist
Vlist is een langgerekt ontginningsdorp. Het dorp is sinds 1969 een beschermd dorpsgezicht. Er zijn veel mooie ouder boerderijen te vinden en er staan twee wipwatermolens in het dorp.

Schoonhoven
De kanotocht eindigt in Schoonhoven, van oudsher de zilverstad in t "Groene Hart". Schoonhoven heeft een aantal interessante musea en bezienswaardigheden en uiteraard kunt er in een restaurant even gezellig bijkomen van de kanotocht.

Lengte: 10 km
Regio: Het Groene Hart
Startpunt: De route begint in Haastrecht.

Meer informatie over de route is verkrijgbaar bij de volgende organisatie.

Bron / Website: www.recreatiezuidholland.nl

Submenu pagina's & links