Zeekajaktrektochten in Zuidoost GroenlandSien Meurs

SeakayakinGreenland organiseert zeekajaktrektochten in Zuidoost Groenland. De trektochten zijn ware expedities door een magische omgeving in de laatste grensgebieden van de bewoonde wereld: langs de rand van de IJskap op het grootste eiland van het noordelijk halfrond: Groenland.

In een groepje van maximaal zes deelnemers zwerf je twee weken lang tussen ijsbergen en langs indrukwekkende bergketens op weg naar getijdengletsjers. De fjorden waarin we varen, worden omringd door bergruggen waarvan de toppen (tot 2000 meter) en hellingen met sneeuw en gletsjers bedekt zijn. In de dalen kun je prachtig wandelen. Daar raak je snel onder de indruk van de diepe stilte en de tijdloosheid van het landschap dat niet van deze wereld lijkt te zijn. Je waant je zelfs in het stenen tijdperk wanneer je op de ruÔnes van een jachthut of een eeuwenoud InuÔt graf stuit. Onderweg zullen we dorpjes bezoeken waar de traditionele jacht en visserij nog altijd een essentieel onderdeel zijn van het moderne leven van de Groenlanders.

Tijdens deze expeditie door ťťn van de meest spectaculaire delen van het Arctische gebied ben je sterk op elkaar aangewezen. In de soms extreme omstandigheden wordt er wel wat gevraagd van je conditie en je uitrusting. Wanneer je daarop goed bent voorbereid, en dat ben je na de wintertrainingen, dan zal deze expeditie misschien wel een van de mooiste reizen van je leven worden!

Tochtbegeleiding
De kajakexpedities worden begeleid door Sien van Meurs. Vanaf 2005 organiseert ze de kajakexpedities in Zuidoost Groenland onder de naam SeakayakinGreenland.

In de jaren 70 en 80 maakte Sien vele zeiltochten op de Waddenzee en trok ze alleen te voet door Zweden, Ierland en Groot BrittanniŽ. Sinds 1991 is ze enthousiast zeekajakvaarder. Ze maakte solo kajaktochten op de grote meren in Zweden, om ÷land en naar Finland via de Ňland Archipel. Vanaf 1996 maakte ze met anderen kajaktochten langs de westkust van Zweden, Noorwegen, Alaska en Outer Hebrides.

Meer weten?
In augustus wordt er een informatiemiddag over de kajakexpedities georganiseerd. De deadline voor inschrijving is eind september in het jaar voorafgaand aan de trektochten.

Website: SeakayakinGreenland.com

Submenu pagina's & links