Overijssel Kanoprovincie 400 kilometer kanoroutes gebundeld

Overijssel is één van de mooiste kanoprovincies van Nederland
De Kop van Overijssel heeft voor kanoërs alles in huis, maar ook in Salland, het Overijssels Vechtdal en Twente zijn er goede kanomogelijkheden, met name op mooie rivieren als de Overijsselse Vecht, de Regge en de Dinkel. Voor wie deze zomer Overijssel wil ontdekken als ideale kanoprovincie, is het nieuwe boekje ‘Kanovaren in Overijssel – 400 km kanoroutes’ een handige leidraad.

In het nieuwe kanoboekje staan alle gegevens voor de kanovaarder per regio beschreven.
Naast een korte karakteristiek en een kaartje van het gebied, bevat het boekje uitvoerige gegevens van 20 kanoverhuurbedrijven, informatie over logiesadressen (er liggen alleen al 30 campings langs de route), over meerdaagse kano-arrangementen en over beziens-waardige plaatsen langs de route.

Het boekje bevat voorts een duidelijke uitleg over de beschikbare typen kano’s, van de ‘open’ of Canadese kano tot de kajak, over kanotechnieken en over de vaarregels en veiligheid op het water. Het boekje ‘Overijssel kanoprovincie, 400 kilometer kanoroute’ is uitgegeven door het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT), en kwam tot stand met de deskundige medewerking van de vijf waterschappen in Overijssel en een financiële bijdrage van de provincie Overijssel. Het boekje is voor € 4,75 verkrijgbaar bij de VVV’s, kanoverhuur-bedrijven in Overijssel en de boekhandels in het hele land. Het boekje kan ook besteld worden bij het GOBT, Postbus 96, 7400 AB in Deventer, e-mail: info@gobt.nl
Website

Submenu pagina's & links