Ook in 2008 Oneindige Kanotochten! NP de Weerribben

Terwijl het buiten steeds kouder wordt en bij schaatsliefhebbers van alles gaat kriebelen, denkt het nationaal park al aan kanotochten, kamperen en ontluikend riet.

Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. organiseert in samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer van 26 juni tot en met 29 juni een 4-daagse én van 30 tot en met 31 augustus een tweedaagse kanotocht door de prachtige waterrijke natuurgebieden De Wieden en De Weerribben. Onder begeleiding van ervaren natuurgidsen wordt er niet alleen gevaren maar ook zeker stilgestaan bij de grote variatie aan flora en fauna in deze moerasgebieden.

De 4 daagse tocht start in De Wieden waar de kano’s worden opgezocht om de rest van de dag te varen door kolkjes en kreken. ’s Avonds zullen de deelnemers hun tenten opzetten en hun eigen potje koken. De tweede dag gaat ook door De Wieden maar nu gaat de route tevens over grote wateren en meren. Een camping aan het water in Blokzijl is de locatie van de tweede overnachting. De derde en vierde dag wordt er gevaren en overnacht in De Weerribben om te eindigen in Ossenzijl.

Nieuw dit jaar is de 2 daagse kanotocht met één overnachting en ook een afwisselend en intensief programma. Meer info op de site van Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o.

Oneindige kanotocht door de Kop van Overijssel NP de Weerribben

Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. organiseert in samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer van 28 juni tot en met 1 juli en van 13 tot en met 16 september een 4-daagse kanotocht door de prachtige waterrijke natuurgebieden De Wieden en De Weerribben.

Onder begeleiding van ervaren natuurgidsen wordt er niet alleen gevaren maar ook zeker stilgestaan bij de grote variatie aan flora en fauna in deze moerasgebieden.

De tocht start in De Wieden waar de kano's worden opgezocht om de rest van de dag te varen door kolkjes en kreken. 's Avonds zullen de deelnemers hun tenten opzetten en hun eigen potje koken.

De tweede dag gaat ook door De Wieden maar nu gaat de route tevens over grote wateren en meren. Een camping aan het water in Blokzijl is de locatie van de tweede overnachting.

De derde en vierde dag wordt er gevaren en overnacht in De Weerribben om te eindigen in Ossenzijl. Niet alleen overdag is er een inspannend en afwisselend programma, ook 's avonds gaan we op pad. Met een batdetector op zoek naar vleermuizen en in alle stilte op zoek naar ottersporen..

Aan deze Oneindige Kanotocht in Canadese kano's kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Aangezien er flinke afstanden in de kano worden afgelegd is een goede conditie en recente ervaring met de kano vereist.

Alleen dan kunt u onderweg volop genieten van de rust, de afwisseling in het landschap, de rietvelden, de trilvenen, de speciale moerasvegetatie, de vele vogels en libellen en de verhalen die over het gebied te vertellen zijn.

Bron | website | informatie: Nationaal Park de Weerribben

Submenu pagina's & links