Midnight Sun Canoeing 295 kilometer kanovaren langs de Zweeds-Finse grens

Het Midnight Sun Canoeing event is een gevarieerde en uitdagende kanotocht over de Muoni en Tornio, de Noordelijke grensrivieren van Finland en Zweden. Een internationaal kano-evenement voor kanovaarders die van een persoonlijke uitdaging houden en gelijktijdig willen genieten van de fantastische natuur en gastvrijheid van de locale bevolking rond de Poolcircel.

Het zeven-daagse kano-evenement vindt begin juli plaats en je vaart snelstromend-, wild- en vlakwater vanaf de start in Muonio tot aan de finish in Tornio/Haparanda. Onderweg bedwing je enkele flinke stroomversnellingen, de meest lastige op de laatste dag. De veilgheid staat bij de organisatie voorop. Er wordt dan ook de mogelijkheid geboden om in een 12 persoons rubberboot deze laatste stroomversnelling raftend met elkaar te bedwingen. Alleen al een ervaring op zich.

De MSC is toegankelijk voor fanatieke kanovaarders die voor het gehele traject gaan, maar ook voor teams, die met elkaar als estafetteploeg elk voor een of meerdere trajecten kiezen. Overigens is het beperkt mogelijk individueel slechts enkele gedeelten mee te varen. Hierover meer actuele informatie op de website van Midnight Sun Canoeing.

Website: Midnight Sun Canoeing

Submenu pagina's & links