Kano huren in Friesland Friesland per kano of kajak ontdekken!

Een kano huren in Friesland om eens een dagje lekker te gaan ontspannen en genieten van rust, ruimte en natuur. Door heel Friesland zijn er legio mogelijkheden uw kano te huren voor bijvoorbeeld een paar uur of hele dag. Om een geslaagde start te maken zijn er op deze pagina enkele voor u uitgelicht.

Kootje bij de BrugWolsumerketting, bij Bolsward

Vanuit Wolsumerketting voeren verschillende kanoroutes u langs de diverse hemmen en dus ook door het oude Middelseegebied. U proeft de landelijke omgeving met haar typische cultuur-historische boerderijen en monumenten. Of u peddelt 'gewoon' een uurtje door enkele landelijke vaarten en keert terug naar het Wolsumerketting waar u bij mooi weer in gemoedelijke sfeer kunt genieten van een kop thee of koffie in de theetuin aan het water.

Website: Kanoverhuur Friesland

Kanoroutes in Friesland kanotocht naar keuze

De Harlingervaart, onderdeel van de elfstedentochtroute, is op het gedeelte tussen Bolsward en Harlingen geheel ingericht als kanoroute met prachtige faciliteiten. In alle dorpen langs deze vaarweg zijn kanosteigers gerealiseerd. Vanuit Kimswerd kunt u prachtige tochten maken over de elfstedentochtroute naar de monumentale elfstedentochtsteden Bolsward of Harlingen, maar u kunt ook kiezen voor een tocht over idyllische vaarwegen naar bijvoorbeeld Lollum, Hemert of Hichtum.

Kanoverhuur Friesland "De Alde Feanen"

Earnew‚ld ligt midden in "De Alde Feanen", een uitgestrekt venen-, meren- en plassengebied dat zeer geliefd is bij natuur- en watersportliefhebbers. Niet voor niets kreeg dit natuurgebied in april 2006 de status van Nationaal Park. Het is een uitgelezen plek voor een kortere of langere vakantie of gewoon een dagje uit. Wilt u tijdens uw verblijf in Earnew‚ld haar waterrijke of landelijke omgeving verkennen, huur dan een kano, motorbootje, sloep of een fiets.

Submenu pagina's & links