Kanovaren in Dalarna Enkele prachtige kanotochten

De Dalälven, de op twee na langste rivier van Zweden domineert de kanowateren van Dalarna. Bijna alla rivieren van heel Dalarna stromen in de Dalälven of in een van de zijrivieren Västerdalälven en Österdalälven. Bijna alla kanotochten in de provincie Dalarna eindigen ergens op een punt in een van deze rivieren. In Dalarna kun je dan ook over het algemeen uitgaan dat je een kanotocht op een van de vele rivieren beleeft. Bijvoorbeeld over de lange en snelle Västerdalälven, die in de Dalälven uitmondt. Ten zuiden van de monding gaat de rivier over in een meanderend verloop.

De langste peddeltocht over het meer biedt de Trängsletsjön. Het meer is het resultaat van een 120 meter hoge dam in de Österdalälven. Omdat het meer zich in een diep ravijn bevindt, is het vele kilometers lang en maar 1 tot 2 kilometer breed.

Ook het Siljanmeer, Dalarna's bekendste meer is voor kanotochten geschikt. Zeker voor korte stukken langs de oever. Je kunt ook prachtig rond het eiland Sollerön. Een tochtbeschrijving is momenteel nog niet voor handen.

Tyngsjö kanotocht Een kanotocht in Zuid Dalarna

Deze prachtige kanotocht is een van de vele kanotochten die in Zuid Dalarna worden aangeboden. Een rondtocht over kleine meertjes en rivieren, slechts 4x overdragen en meer dan voldoende mogelijkheden tijdens je kanotocht heerlijk vrij te kamperen. Deze kanotocht wordt aangeraden als 3-daagse kanotrektocht.

Korte omschrijving:
Soort tocht: meren en rivieren
Klasse: Gemiddeld.
Van-naar: (rondtocht) Tyngsjö
Kilometers: plm 38 kilometer
Landtransport: 4x overdragen
Landschap: Bos / Wildernis - schaars bewoond / inkopen proviand vóór aanvang tocht!
Bron / website: Kanovakantie Zweden

Tyngsjötoer 3 dagen Gevarieerde kanotocht

Een mooie 3- tot 4-daagse kanotocht over in de ijstijd ontstane meren in de ongerepte natuur van de meest zuidelijk gelegen wildernis van Europa; Tiomila skogen. Een gebied waar de natuur nog steeds de eerste viool speelt.

Korte omschrijving:
Soort tocht: meren en rivieren
Klasse: Gemiddeld.
Van-naar: (rondtocht) Tyngsjö
Kilometers: plm 56 kilometer
Landtransport: 4 overdragen, van 100 meter tot 4 kilometer. (kanokar noodzakelijk)
Landschap: Laaggebergte, bossen en hoogveen landschap; wildernis
Bron / website: Adventure Center Tyngsjö

Submenu pagina's & links