Avontuurlijke kanotochten bij Hedegårdspensionat het dal van de Klarälven

Värmland en speciaal Klarälvsdalen, het dal waardoor de Klarälven stroomt, herbergt een enorme hoeveelheid mogelijkheden om tijdens uw vakantie actief bezig te zijn.

Hedegårdspensionat in Ekshärad biedt u avontuurlijke kanotochten variërend van ca. 18 km tot ca. 90 km op de rustig stromende rivier de Klarälven. Ook de niet zo ervaren kano-avonturier en gezinnen met kinderen kunnen goed op de Klarälven terecht.
Vanaf 5 plaatsen kunt u uw avontuur beginnen:

Fastnäs
ligt op ca. 15 km rijden vanaf Ekshärad start u voor een ca. 3 uur durende kanotocht over een rustig stromend gedeelte van de Klarälven met langs de oevers een gevarieerd landschap. Onderweg vindt u diverse geschikte plekken om rustig aan te leggen en te piknicken of even te spelen op één van de vele prachtige zandbanken.

Stöllet
op zo’n 35 km rijden, waar de wegen 62 en 45 elkaar ontmoeten, voert u langs een gedeelte met steilere oevers en heuvels daarachter. Ook hier stroomt de rivier niet harder dan zo’n twee kilometer per uur

Ambjörby
ligt op ca.45 km rijden.

Branäs
waar in de winter druk geskied wordt op ongeveer 65 km

Sysslebäck
de meest noordelijke startplaats, gelegen op ca. 75 km vanaf Hedegårds.

Vanaf Stöllet zijn de tochten geschikt om te verdelen over meerdere dagen; maar u bepaald het tempo! De hierboven aangegeven afstanden zijn in auto-kilometers. Door het meanderen van de rivier vaart u een aantal kilometers per route meer! Alle tochten eindigen in Ekshärad; bij de aanlegplaats vlak achter Hedegårds dus uw auto kunt u veilig achterlaten op het parkeerterrein; Hedegårds brengt u immers!

In- uitstappen: Fastnäs, Stöllet, Ambjörby, Branäs, Sysslebäck, Ekshärad
Kilometers: 15 km _ 35 km _ 45 km _ 65 km _ 90 km
Overdragen: geen
Klasse: licht tot middel (afhankelijk van seizoen)
Landschap: midden Zweden prachtig

Voor meer informatie bezoek de website:
Website: Hedegårdspensionat
Bron / naam: Ed & Denise van Riet

Submenu pagina's & links