Kanovaren in Gent Leie - Schelde - Ketelkanaal

In tegenstelling tot Brugge kan je in Gent het hele jaar door varen, mits voor Belgen, het voeren van een eenmalige taksplaat. De tocht start op de Leie om vandaar een stukje Schelde te bevaren via het Ketelkanaal. Dit kanaal is de verbinding tussen de Leie en de Schelde. De tocht voert langs moderne en oude gebouwen.

Aan het gerechtsgebouw varen we via het Ketelkanaal naar de Walpoortbrug. Links zien we de opera en de beurs. Links draaien we een lange, verlichte konker in, onder het prof Laurent plein en we zien opnieuw het licht, in de buurt van het bisdom. We keren terug op onze stappen en gaan langsheen de Koornmarkt en de Groentenmarkt richting Sluizeken.

Op dit keerpunt gaat de tocht met een gesapig tempo langsheen het Vleeshuis, rechtsop naar het Gravensteen, verder door naar het Rabot. We passeren nog de brug van de keizerlijke geneugten, die verwijst naar de dierentuin van Karel de Grote. Vandaar de standbeelden aan weerszijden van de brug. De tocht eindigt wel bij het startpunt, de Bijloke.

Kampeergelegenheid in Gent is Camping Blaarmeersen

In- uitstappen: Aan de Bijloke, grote parkeerplaats aanwezig
Kilometers: plm. 10 kilometer
Tijd: Een lekkere lange middag inclusief stops.
Landschap: Fraaie stadsgezichten
Website en veel meer tochten: www.kajaktourtochten.be

Submenu pagina's & links