Kanovaren over de Dommel Puur kanoverhuur

is een aparte belevenis. Het riviertje de Dommel stroomt vanaf het Belgische Peer al kronkelend door het natuurgebied de Malpie, via Valkenswaard, door naar Eindhoven richting 's Hertogenbosch. Ontdek per kano de pracht van het Kempische landschap en kom op plaatsen waar u per fiets of te voet nooit zult geraken. Door te kanovaren traverseert u enkele van Brabants mooiste natuurgebieden zoals 't Hageven, de Plateaus en de Malpie; zeer gevarieerde en waardevolle natuurgebieden. Dagelijks is het mogelijk te vertrekken vanaf het eindpunt de Venbergse Watermolen,

PUUR Kanoverhuur brengt u per bus naar de gewenste instapplaats. U kunt kiezen uit 1-persoons kano's en 2 a 3-persoons Canadese kano's. Ook zijn er zwemvesten beschikbaar, die verplicht zijn voor diegenen die niet kunnen zwemmen. Voordat u per kano vertrekt krijgt u op de instapplaats een korte instructie van een instructeur, waarbij aspecten als omgang met natuur en milieu, veiligheid en kano-techniek besproken worden.

Instapplaats Neerpelt: Na de instructie kanoot u in eigen tempo stroom-afwaarts terug naar Valkenswaard, tot aan het eindpunt, de Venbergse Watermolen. Onderweg zijn enkele aangewezen rustpunten waar eventueel gepicknicked kan worden. Halverwege de kanotocht passeert u het plaatsje Borkel.

Duur: 4 tot 4,5 uur
Lengte: +/- 18 km

Instapplaats Borkel De instapplaats is gelegen aan de Peedijk. Eindpunt van het kanovaren is ook nu de Venbergse Watermolen aan de rand van de Malpie.

Duur: 2 uur
Lengte: +/- 10 km

Bron / Website: PUUR Kanoverhuur: voor meer informatie.

Submenu pagina's & links